Osuđeni seksualni prijestupnik je danas osuđen na doživotnu robiju, nakon što je priznao otmicu, silovanje i ubojstvo engleske tinejdžerke Ashleigh Hall koju je upoznao na Facebook-u.

Peter Chapman je promijenio svoj iskaz u KRIV SAM. On je stajao, i rekao: "Ja sam ubio nekog sinoć!"

Ashleigh Hall je imala 17 godina kada je upoznala svog ubojicu na Facebooku nakon što se Chapman predstavio kao tinejdžer.

Det Insp Mick Callan, koji vodi istragu, je rekao:

Istina je da je on seksualni razbojnik koji je kroz Internet mogao doprijeti do mladih i ranjivih osoba. On zna vrlo dobro da koristeći svoje pravo ime i sliku ne bi privukao pažnju bilo koje mlade žene ali pomoću slike lijepog mladića koju je koristio da predstavi sebe, uspjeo je da na prijevaru privuče djevojku koju je kasnije usmrtio.

Majka Ashleigh Hall, Andrea, upozorava roditelje kako bi saznali sa kime im djeca razgovaraju na internetu.

Unatoč navodima da su korisnici iskreniji na Facebook mreži od bilo koje druge socijalne mreže, mi smo još uvijek daleko od dana kada možemo uzeti našu sigurnost i sigurnost naših voljenih zdravo za gotovo. Društvene mreže su apsolutna utočišta za bolesne umove i predatore koje im služe kao sredstvo da zavedu i zlostavljaju ili kao u ovom slučaju da oduzmu jedan mladi život.

Priznanje ubistva ubica Peter Chapman je izgovorio direktno u policijskoj postaji u Middlesbrough, što možete vidjeti sa BBC video zapisa iz policijske postaje.

Picture