Tvrtke će potrošiti 119,6 milijardi dolara na online i digitalne strategije, od ključnih riječi na tražilicama do webinar-a, dok je 111,5 milijardi dolara potrošeno za štampu novinskih i magazinskih oglasa. Sveukupno, Američka potrošnja na oglašavanje i marketing će se povećati u 2010, ali samo za 1,2 posto, na 368 milijardi dolara.

Oglašivači usmjeravaju dolare prema onima koji generiraju najviše kvalificiranih ljudi i najučinkovitijih brend-ova

rekao je Richard Chuck, potpredsjednik i vodeći analitičar u Outsell-u. Štampani magazin oglasi će narasti na 1,9 posto što je 9,4 milijarde dolara, bez obzira na popularnost online kanala.

Ostali ključnih nalazi uključuju:

  • 51% B2B marketinga se ostvaruje putem Facebook-a gdje se stopa rasta ocjenjuje kao izuzetna ili nešto što je na snazi, a nakon toga LinkedIn (45%), Twitter (35%) i MySpace (25%).
  • B2B oglašivači vide unakrsni media marketing kao djelotvoran; 78% kombiniraju tri ili više glavnih marketinških metoda.
  • najbolje metode koje ostvaruju najviši B2B ROI su oglašivačeve vlastite web stranice, nakon čega slijede konferencije, izložbe i sajmovi, izravna pošta, oglašavanje na tražilicama i e-marketing/e-newsletter-i.