twitter-logo Klikom na linkove koje vam različiti ljudi često šalju mogu biti veoma ružno iskustvo, s obzirom da postoje različiti vidovi prevara, kao naprimer prevare sa računima i slično. Iz tog razloga je Twitter pokušavao da to ružno iskustvo učini manje opasnim proveravajući a ponekad prepravljajući linkove koji se nalaze u direktnim porukama i e-mail obaveštenjima.

Del Harvey, direktor za poverenje i sigurnost na Twitter-u, objasnio je da je pokrenut novi servis da bi se zaštitili korisnici od phishing napada i drugih prevare.

Usmeravanjem svih linkova kroz ovaj novi servis možemo da otkrijemo, presretnemo i sprečimo širenje loših linkova u Twitter-u. U globalu, nećete primetiti ovu funkciju, jer ona radi u pozadini, ali možda ćete primetiti da su linkovi skraćeni na twt.tl u direktnim porukama i e-mail obaveštenjima,

rekao je Del Harvey.

Ovaj potez će uznemiriti neke korisnike jer menja tekst u privatnim porukama, što je veoma smeo korak. Bezbedno okruženje je u svačijem interesu, za redovne korisnike, marketing pa i Twitter u celini.

Nadamo se da nova funkcija dobro radi i da ne stvara lažni osećaj sigurnosti.