iphone-5up-small IPhone dolazi u Kinu u listopadu, ali bez Wi-Fi opcije. Kineski propisi zabranjuju prodaju bilo kojeg bežičnog uređaja koji ne koristi Kineski bežični standard poznat kao WAPI (Bežična autentikacija i privatnost infrastrukture). Kao rezultat toga, Apple je bio prisiljen uvesti iPhone sa isključenim Wi-Fi-jem, kako bi se našao na kineskom tržištu bez odgode.

Zbog promjene pravila, uređaji koji se prodaju u Kini mogu ponuditi Wi-Fi ako nude i WAPI. Govoreći sa novinarima, predsjednik Unicom-a, Chang Xiaobing je izjavio da su promjena u propisima otvorile vrata za novi iPhone sa aktiviranim Wi-Fi-jem. Nije dao nikakav specifičan datum za novi telefon, ali je rekao da će tvrtka pokušati nadoknaditi korisnicima postojećih iPhone-ova nedostatak Wi-Fi-a, eventualno dajući im veći pristup 3G mreži.

IPhone se u Kini prodaje od 730 dolara do 1.020 dolara. Bez Wi-Fi-ja, kineski korisnici su prisiljeni da koriste preskupu 3G vezu. Predsjednik Unicom-a je potvrdio visoke cijene iPhone-a kojeg jedino oni prodaju, te je izjavio kako će njegova tvrtka pokušati sniziti troškove da bi iPhone bio što prihvatljiviji.

China Unicom je trenutno jedini ovlašteni prodavac u toj zemlji, iako Apple pregovora sa China Mobile već dosta dugo ali neuspješno.

China Unicom je također naznačio da će početi prodavati Android smartphone-ove. Prodaja Android telefona u Kini je odgođena ranije ove godine zbog zategnutih odnosa između Google-a i Kineske vlade.