Lady Gaga, zajedno sa svojom diskografskom kućom razvija album u vidu softvera kao usluge. S obzirom na sadržaj njenog novog videa, pod nazivom Telefon, uklapa se da će ona koristiti softver da se pozabavi problemom naplate od fanova.

Na njenom putu ka globalnoj dominaciji, sajt LadyGaga.com je inovativna nova generacija brend menadžmenta za umetnike. To je postigla kombinirajući Google YouTube, Apple iTunes, Twitter i Facebook.

LadyGaga.com se sa promocijom za Telefon ističe kao primer nove svetske ekonomije. Ovaj svet je povezan najboljim Google sistemom, a to je direktno povezano sa neverovatnom Apple-ovom trgovinom, a Apple u kontekstu digitalnih dobara, pokazuje kako je izuzetno dobro pozicioniran da bude motor za naplatu u ovoj industriji.

Svedoci smo YouTube-ovog puta od Divljeg zapada pa do kontrole tačke za izdavačke kuće. Sada, mnogo najnovijih službenih videa se vrti brendirane oznake direktno na Vevo, prijateljskog sajta koji sadrži oglase i kontroliše iskustava brenda.

LadyGaga.com, kao i mnogi sajtovi, koristi “Embeddable” YouTube. Pored upućivanja na trgovinu uslugama kao što je iTunes, video ugrađuje linkove i na druge osobine na Vevo-u.

ladyGagaTelephoneSite

iTunes vidljivo nudi kupovinu videa (koji je takođe besplatan na istoj stranici) i albuma.

Ovo dovodi korisnika u jednom trenutku da kupi scenarij. Prikazan ovde, tu je poznat prelaz na iTunes sa LadyGaga sajta.

oneMomentPlease

‘Buy Now’ autorizacija.

iTunesGaga

U podrazumevanom režimu, iTunes je podešen da zahteva validaciju (drugi klik) da bi kupili medij. Korisnik lako može da podesi da zaobiđe ovaj korak i te da jednim klikom kupuje sa Interneta u budućnosti.

iTunesGagaAuthorize

Sa LadyGaga.com se vrlo lako može prijaviti na Facebook i Twitter i tweet-ovati na Twitter ili postovati na Facebook. I unutar iTunes, obe usluge su dostupne jednako dobro. Prava priča je da društvene mreže, kao i komercijalne mreže rade zajedno, od početka do kraja i za pobedu.

Uz pomoć Twitter-a, Facebook-a, Google-a i Apple-a LadyGaga.com će povezati više platformi nego iko ikada ranije, sa manje klikova i lozinki.