mig33_logo Mobilna socijalna mreža ima ogroman potencijal da cveta i raste u zemljama u razvoju gde je upotreba mobilnog telefona adut u ruci. Socijalni mreže na bazi SMS-a kao što je SMSGupshup su stekle značajanu popularnost u Aziji. Na primer, u Indiji, u ovom trenutku postoji odnos 10 na 1 mobilni na prema računar. Mig33, mobilna socijalna mreža koja uključuje VoIP, ćaskanje, e-mail, tekstualne poruke, slike i deljenje, je akumulirala 35 miliona registrovanih korisnika svog servisa i ubrzano raste na južno-azijskom tržištu, kao što su tržišta Indonezije i Indije. Pod pretpostavkom da je aktivno od 3 do 10 odsto na mesečnoj osnovi, to iznosi od 1 milion do 3,5 miliona aktivnih korisnika.

Mig33 korisnici sada šalju preko 1 milion virtuelnih poklona mesečno, i šalju oko 100 miliona poruka dnevno na mreži, odnosno 1000 poruka svake sekunde. Twitter, u odnosu na ovo, tek je pregurao 50 miliona dnevno. Mig33 gleda na virtuelni poklon iz ekonomskog ugla, kao prihod proizvođača zbog uspeha Kineskog modela za slične primene, Tencent QQ. Prema Mig33, Kineska aplikacija ima skoro 8% od svojih preko 500 miliona korisnika koji plaćaju oko 2 dolara mesečno razne virtuelne poklone i proizvode. Mig33 se trudi da oponaša taj model na tržištima kao što su Indonezija, Indija, Južna Afrika, Bangladeš, Kenija, i Bosna.

Mig33 je dostupan u celom svetu i optimizovan za više od 2.000 različitih mobilnih uređaja, integracijom društvenih igara, virtuelni pokloni i od nedavno avatari. Avatari su zapravo izvor prihoda za mig33, naplaćivanjem mogućnosti da korisnici mogu da prilagode i poboljšaju svoje avatare. Mig33 nastoji da proširi virtuelnu ekonomiju. U stvari, oni tvrde da im je prihod porastao na preko 1 dolar po korisniku mesečno u zemljama kao što su Indonezija i Indija.

Osnovan 2005 godine, Mig33 je podržan od strane Accel Partners, Redpoint Ventures i DCM i narastao je na ukupnu vrednost od 23,5 miliona dolara.