5. Craiglist Killer

Student druge godine medicine na Boston University, nazvan "Craigslist Killer" od strane medija, navodno je ubio maserku iz New Yorka, nakon što ju je kontaktirao putem Craiglist.

Policija također misli da je "Craigslist Killer" odgovoran za pljačku druge dvije žene koje su davale oglase putem ovog sajta.

4. Craiglist prostitucija

Craigslist ima jednu trećinu svojih prihoda od seksa oglasa. Ne treba vam mozak da bi shvatili da je ovo promicanja prostitucije, koja je ilegalna u SAD-u.

Nedavni slučaj uključuje oglas kojeg je postavila Chappaqua, žena iz New York-a koja traži starijeg muškarca. Policija kaže da za 200 dolara možete angažovati ženu za seks.

Članovi kriminalne obitelji Gambino također se terete za online promet ženama preko web stranice. Jedna od djevojaka je imala 15 godina.

3. Krivi oglas na krivoj adresi

5. travnja 2010, post pod nazivom "U potrazi za požudom" je napisan iz perspektive braka "football mama" traži strance da se uključe u grupni seks. "Football mama" je napisala da bi željela "da zadovolji onoliko koliko može prije nego što krene na posao!" i navedi svoju kućnu adresu.

Ispostavilo se da žene koja živi na toj adresi nije napisala oglas. Možemo samo zamisliti koliko je bilo nezgodnih trenutaka kada su brojni muškaraci dolazili odgovarajući na oglas.

Policiji kaže da je bilo slučajeva da je čovjek došao na krivu adresu i seksualno zlostavljao 18-godišnju ženu.

2. Craiglist ubistva

George Weber sa ABC News radia je ubila 16-godišnjakinja koju je upoznao preko Craigslist. Weber je imao oglas tražeći oralni seks, između ostalih seksualnih usluga. 16-godišnjakinja je odgovorila i njih dvoje su se složili da će Weber platiti 60 dolara za noć. Detalji te noći su prilično strašni, Weber-ovo mrtvo tijelo pronađeno je sa 50 ubodnih rana.

1. Prodajem svoju djecu

Nedavno je čovjek iz New York-a dao oglas u kome prodaje svoje sinove koji su u dobi od 1 i 2 godine. Čovjek je tvrdio da je to bila šala, ali je tužilaštvo pokrenulo tužbu protiv njega i sljedeći mjesec to mora objasniti pred sudom.

Prije dvije godine, par iz Vancouvera je dao oglas "beba djevojčica, sedam dana stara, zdrava i jako slatka … ne mogu si je priuštiti. Tražim da je dobro udomim. Molim Vas, nazovite hitno."

Oglas u Libanonu, Oregon, u kome se navodi das u djetetovi roditelji zavisni od droga, te da je beba na prodaju za 1.000 dolara.