facebook Network Box izveštaj pokazuje da 6,8 odsto svih URL-ova iz kompanija ide na Facebook a 10 odsto Internet protok ide na YouTube. Studija je analizirala 13 milijardi URL adresa i propusni opseg iz kompanija da bi došli do rezultata da su Facebook i YouTube vodeće u odnosu na Google i Yahoo.

U izveštaju se takođe nalazi da je Google privukao 3,4 odsto svih URL-ova, a Yahoo-ov server slika YIMG 2,8 odsto i sam Yahoo 2,4 odsto. DoubleClick banner oglasi dobio je 1,7 odsto svih URL-ova, zbog velike mreže banera i svog prisustva na raznim stranicama. Gledajući saobraćaj, Facebook je sa 4,5 odsto, Windows Update 3,3 odsto,YIMG 2,7 odsto i Google koji koristi 2,5 odsto.

Simon Heron, analitičar Internet sigurnosti na Network Box je još dodao:

Ovo pokazuje da su IT menadžeri imali pravo oko brige o procentu u kom se socijalna mreža koristi na poslu. Postoje dva stvarna probleme ovde: prvi, zaposleni će skidati aplikacije sa socijalne mreže i dovesti tvrtku u bezbednosni rizik, i drugo, korištenje korporativnog propusnog opsega za ne-korporativne aktivnosti.

Facebook je sajt na Internetu na kome korisnik najviše vremena provede, i sigurno da to znači da korisnici mogu pretraživati i špijunirati u proširenim pauzama tokom radnog dana.