aol-bebo-logos-may08 AOL je danas obavjestio svoje zaposlene o planovima da će prodati ili ugasiti socijalnu mrežu Bebo do kraja 2010 godine.

AOL je platio 850 milijuna dolara za Bebo u proljeće 2008 godine. A onda je došla gospodarska kriza i Joanna Shields izvršni direktor Bebo je napustila AOL 2009 godine.

Strategija koju smo postavili svibnja 2009 godine pomoću naše osnovne prednosti i ljestvice kvaliteta sadržaja, oglašavanja i aplikacija potrošača, pozicioniralo nas je za sljedeću fazu rasta na Internetu. Kako smo prcjenjivali naš portfelje brendova u odnosu na našu strategiju, bilo je jasno je da je socijalna mreža prostor sa velikom konkurencijom, i mjesto gdje je položaj na ljestvici definiran uspjehom. Bebo je na žalost, tvrtka koja je u padu, a kao rezultat toga, zahtijevao bi znatna ulaganja kako bi se mogao natjecati u prostoru kakav je socijalno umrežavanje. AOL nije u poziciji da u ovom trenutku finansira i podržava Bebo u ostvarivanju zaokreta ka socijalnom umrežavanju,

navodi se u dopisu iz AOL-a.

AOL je predano radi kako bi utvrdio postoje li zainteresirani za Bebo, a tvrtka trenutno radi na ispunjavanju strateških ciljeva i očekivanja za 2010 godinu.