Socijalnu mrežu je videlo 484 miliona jedinstvenih posetilaca širom sveta u martu 2010 godine, prema najnovijim procenama ComScore-a. To je 64 odsto više nego pre godinu dana, i 22 miliona više nego u februaru 2010 godine. Drugim rečima, porasla za otprilike veličinu Twitter-ove cele SAD populacije za jedan mesec. (ComScore procenjuje Twitter-ovu svetsku populaciju na 79 miliona ljudi).

facebook484chart

Ove procene su različite od zvaničnog broja Facebook registrovanih korisnika, koji sje ažuriran u februaru, kada je bilo 400 miliona korisnika. Na svojoj F8 konferenciji za programere možda će taj broj biti 450 miliona ili više. ComScore-ovi brojevi imaju tendenciju da budu veći od zvaničnih brojeva koji su na Facebook-u, što ima smisla, jer nije svaki posetilac Facebook sajta njegov registrovani korisnik.

Neka druga statistika Facebook-a iz ComScore-a:

  • Pregleda stranica na svetskom nivou je porastao za 150 odsto, 220 milijardi mesečno (više od Yahoo-a i Microsoft-a).
  • U proseku, ljudi se prijave 11 puta mesečno, što je porast u odnosu na 8,5 puta mesečno koliko je bilo pre godinu dana.
  • Ukupno vreme provedeno na sajtu je 134 milijardi minuta mesečno, ili oko 7,5 odsto ukupnog vremena provedenog na Internetu.

10