aaaPikazza, Google-podržan servis za označavanje fotografija koji je u odnosu na "AdSense za slike" proširio svoju uslugu i osim sajtova za zabavu sada uključuje kuće i turističke i sportske izdavače takođe.

Pikazza omogućava izdavačima da identifikuju, tag-ove i odgovarajuće proizvode nađene preko online slika na njihovim sajtovima i zatim da ih linkuju nazad na inventar Pikazza-nih online oglašivača. Servis, koji može biti integrisan u sajt tako što ćete dodati jedan red koda, omogućava korisnicima da pregledaju fotografije koje se pojavljuju na sajtu i kada pređu mišem preko njih otkrivaju informacije o cenama i sličnim proizvodima, a ako želite, možete da kliknite i na dugme za kupovinu. Pored toga, Pikazza deli prihode od oglašavanja i affiliate sa izdavačima. Više od pet miliona proizvoda je trenutno dostupno preko Pikazza servisa.

Pikazza tehnologija pokrenuta je prošle godine sa spiskom navedenih proizvoda namenjenih zabavi i modnim blogovima (Access Hollivood i OK Magazin ga koriste). Danas su objavili smanjenje svoje ogromne baze podataka o proizvodima da bi uključili slike i tag-ove koje se odnose na putovanja, dom i sportsku industriju.

Pikazza web servis trenutno ima 5 milijardi pregleda slika godišnje i više od 19 miliona jedinstvenih posetilaca mesečno, 70 odsto od njih su iz SAD-a.

Pikazza-na najveća konkurencija su Like.com, Image Space Media i GumGum.