apple-ipad Nakon provedenog temeljitog pregleda bežične veze uređaja, Izrael je promijenio svoj stav i odlučio da iPad ne šteti izraelaskoj domaćoj mreži, kao što se prije vjerovalo.

Izrael je u nedjelju ukinuo zabranu Apple-ovom popularnom iPad tablet PC-u, koje je nametnuto zbog zabrinutosti da gadget bežičnim signalom remeti rad drugih uređaja.

Dužnosnici Ministarstva komunikacija sporovodili su "intenzivni tehnički nadzor u kontroliranim laboratorijama" prije nego što su odluči dopustiti ulazak iPad-a u zemlju.

izjavio je Yechiel Shabi, glasnogovornik ministarstva.

Izrael je najavio zabranu već 3. travnja ubrzo nakon izlaska iPad-a na tržište SAD-a i zapljenio sve uređaje koji su stigli zračnom lukom a vlasnicima su zabranili korištenje iPad-a. Izraelski standardi su slični europskim, ali je Izrael jedina zemlja koja je zabranila uvoz iPad-a.

IPad kombinira značajke prijenosnog računala sa touch-pad funkcijama iPod-a.
Shabi, je rekao da je Ministarstvo komunikacija od Apple-a zatražilo više informacija o bežičnom signalu uređaja.

Naravno, u mainstream medijima, to je bio loš PR. Ali rekli smo da ćemo ga testirati i to je trajalo tjedan dana. Mislim da je to bilo veoma brzo,

rekao je Shabi.

Ministarstvo je negiralo da zabrana ima bilo kakve veze sa zabrinutošću da bi signal mogao uzrokovati smetnje u signalima vojne opreme.