KIN1-Kin2 Microsoft je lansirao telefon pod nazivom Kin, namjenjen mlađim korisnicima i usmjeren prema socijalnom umrežavanju. Microsoft kaže da je telefoni namjenski napravljen za pomoć ljudima koji žele da ostanu u kontaktu sa prijateljima i za djeljenje sadržaja. Opremljen je sa kamerom visoke razlučivosti, a također je prvi koji će pristupiti Microsoft Zune glazbenom servisu. Dizajniran je da može konkurisati rivalima, kao što su Apple, Google itd.

Microsoft Kin je dostupan u dvije varijante, Kin One i Kin Two, napravio ga je Sharp, a prodaja u SAD počinje u svibnju. Što se tiče Evrope, Kin će biti dostupan na Vodafone mreži od jeseni 2010 godine. Cijena još nije objavljena. Telefon ima multi-touch zaslon i tipkovnica na klizanje. Početni ekran uređaja je uvijek uključen i pokazuje najnovije događaje, kao što su SMS poruke, tweet-ove, djeljene fotografija, itd. Telefon ima područje pod nazivom "spot" na koje vlasnici mogu povući sadržaj, kao što je npr. video, a zatim odlučiti kako to podijeliti i sa kim to podijeliti. Telefon radi sa popularnim socijalnim mrežama kao što su Facebook, Twitter i MySpace. Također, sve što je urađeno na telefonu ogleda se online i može mu se pristupiti sa bilo kojeg web-preglednika.

Postavlja se pitanje, da li je Microsoft došao prekasno na tržište mobilnih uređaja s obzirom na trenutnu dominaciju Rim-ovog BlackBerry kao poslovnog smartphone-a i Apple iPhone-a kao ljubimca među potrošačima.

Prema istraživanju tvrtke Canalys, Microsoft-ov software trenutno ima oko 9% smartphone tržišta. To ga stavlja na četvrto mjesto na globalnom tržištu iza Symbian, Rim i Apple.

Početkom 2010 godine, Microsoft je lansirao najnoviju verziju svog operativnog sustava za mobilne telephone, Windows 7 Phone. On treba da zamijeni Windows Mobile. Sljedeći OS će sigurno integrirati tvrtkine ostale proizvode, uključujući Bing tražilicu, Zune Media i Xbox Live video-igre za mrežu.