Google je juče bio domaćin za skoro 400 izvršnih direktora i IT profesionalaca iz celog sveta u Atmosphere, inaguralnoj sali Googleplex-a. Rasprava je centrirana oko toga, kako kompanije mogu fokusirati svoju tehnočošku stručnost na projekte koji istinski unapređuju njihovo poslovanje, umesto upravljanja složenim aplikacijama, tehnološkim platformama i uređajima. Takođe se razgovaralo i o poboljšanjima Google Docs, koje je omogućeno novom bazom koda koji omogućava pružanje bogatijih i mnogo bržih funkcija.

U dokumentima, dodan je margin ruler bolje numerisanje i bullets i opcije za lakše postavljenje slika. A u spreadsheets, sada ćete naći bar formulu za uređivanje cell auto-complete, drag-and-drop columns i druge funkcije koje nisu moguće sa starijom tehnologijom preglednika.

Google je napravio veliki napredak u funkciji upload dokumenata tako da je premeštanje dokumenata sa računara na Cloud sada puno lakše. Uvezena dokumenata zadržavaju svoju originalnu strukturu mnogo tačnije nego ranije, bez potrebe da se popravi bilo što ni bullets ni poravnanje teksta.

Sa JavaScript-om Google Docs je dobio značajno ubrzanje.

Proširene su mogućnosti Google Docs-a, sada je moguća podrška za do 50 ljudi koji rade zajedno u isto vreme a u dokumentima sada možete da vidite izmene drugih ljudi, karakter po karakter. Takođe možete lako da koristite flow charts, dijagrame i druge šeme u realnom vremenu sa novog urednika za crtanje na Google Docs-u.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6_hJ3R8jEZM&hl=en_US&fs=1&]