AppleLogo Apple u drugom kvartalu 2010 godine beleži rast prodaje za 41,7% što je povećanje od 39,9% u odnosu na drugi kvartal 2009 godine a 40,9% u odnosu na prethodni kvartal. iPhone-ova globalna prodaja je porasla sa ogromnim rastom u Aziji, a prodaja Mac je ostala jednako snažna i u drugom kvartalu. Oko polovine prodatih Mac-ova u kvartalu je bilo iz Apple prodavnica gde su Mac-kove kupovali ljudi koji nikada nisu imali Mac-a.

Što se tiče inostranstva, tu je sve u vezi iPhone: 474% povećanje u Aziji-Pacifiku, 183% povećanje u Japanu i 133% povećanje u Evropi. Govoreći o Aziji, ukupan prometa u većem delu kine Kine bio je impresivan, sa povečanjem prihoda za prvu polovinu 2010 od 200%. Što se tiče maloprodajnih objekata, kompanija je otvorila 2 prodavnice u Šangaju ove godine, a planira da otvori 25 prodavnica u Kini do kraja 2011 godine.

Izveštaj kompanije o drugom kvartalu (njen najbolji kvartalu ikada, ne računaju se praznici) sa lakoćom je razbila Wall Street očekivanja, sa prihodima od 13,5 milijardi dolara i profitom od 3.33 dolara po deonici ili 3.07 milijardi dolara, što je daleko iznad očekivanja koja su bila oko 2,45 dolara po akciji.

Broj prodatih desktop računara je porastao 40% u odnosu na prošlu godinu, dok je prodaja prenosnih porasla za 28% (ali prihodi su porasli samo 17%, zbog niže cene). Broj prodatih iPod-a je zapravo pao za 1%, ali je prihod skočio za 12%. iPhone naravno beleži najveći porast dobiti u odnosu na prošlu godinu, uživajući u skoku od 131%. Oni brojevi su otprilike na liniji sa NPD-ovim najnovijim procenama (predvideli su prodaju: 10 miliona iPod, do 2,9 miliona Mac), mada su predvideli puno manji broj prodatih iPhone-a.

apple-earnings