Haker koji sebe naziva Kirllos, nudi na prodaju 1,5 milijuna Facebook naloga po nevjerojatno niskim cijenama, 25 dolara za 1000 naloga za korisnike sa manje od 10 prijatelja i 45 dolara za 1000 naloga za korisnike sa više od 10 prijatelja,

Gledajući brojke, Kirllos je ukrao jedan od 300 naloga Facebook korisnika. Informacije za prodaju uključuju prijavu, nije poznato da li su e-mail adrese i lozinke legitimne. Trenutno, oko 700.000 naloga je prodano. Također nije poznato kome su prodani. Korisnici čije su e-mail adrese i lozinke kompromitirane rizikuju da im identitet bude ukraden, ali isto tako mogu postati meta i opasne prevare

Hakiranje Facebook-a nije novi hobi za ovog hakera. Evo screenshot-a još jedne ponude hakera na forumu napravljen početkom ove godine, gdje je prodavao 100.000 hakiranih naloga od korisnika širom svijeta.

facebook-hacker

Izgleda da je Kirllos imao interes i za iPhone aplikacije u jednom trenutku. Prema nekim informacijama na Antichat.ru forumu, on je rođen u Rusiji, živi na Novom Zelandu, ima 24 godine i govori i engleski i francuski.

Dobra ideja ja da povremeno mjenjate lozinku. Također je poželjno ako bi se moglo osigurati da sve lozinke socijalnih mreža budu različite, generirane da uključuju brojeve, slova i posebne znakova, ako je ikako moguće.