Sajtovi američkih novinskih kuća beleže rekordnu posećenostu prvom kvartalu 2010 godine, privlačenjem 74,4 miliona jedinstvenih posetilaca mesečno ili 37 procenata svih korisnika Interneta, prema novom izveštaju iz Nielsen Online.

U četvrtom tromesečju prošle godine, sajtovi američkih novinskih kuća su beležili prosečnu posećenost od 72 miliona jedinstvenih posetilaca mesečno u tom periodu.

Newspaper-Websites-Nielsen

U izveštaju se takođe nalazi da su korisnici novinskih sajtova generisali više od 3,2 milijarde pregleda stranica, u prvom kvartalu i trošili više od 2,3 milijardi minuta u pretraživanju sajtova.

Novinski izdavači nastavljaju da eksperimentišu sa agresivnim novih poslovnim modelom, usklađivanjem pouzdanog i robustnog sadržaja da bi privukli veliki publiku na svoje digitalne novine iz meseca u mesec. Kao što se ekonomija oporavlja tako će i naša industrija nastaviti da oblikuje svoju budućnost sa digitalnim proizvodima i uslugama koje povećava svoju publiku i pružaju maksimalnu vrednost oglašivačima,

rekao je NAA predsednik i izvršni direktor John F. Sturm.

Nielsen Online brojke odražavaju i poslednje podatke iz Comscore gde potrošači smatraju lokalne novinske sajtove kao pouzdan izvor online oglašavanja, sa oglasima koji se smatraju da većina ima kredibilitet i da su relevantne za njih. Studija je takođe pokazala da potrošači smatraju lokalne novinske web stranice kao najbolje za lokalne informacije. Internet je treći u ukupnom poretku pružaoca vesti u Americi.