yahoo_logo Yahoo se priprema da zaposli više novinara jer planira agresivno izradu prepoznatljivog i kvalitetnog sadržaja, uključujući vijesti, posao i zabavu. Ipak, činjenica da je portal već najveći web izdavač, sa uspješnom formulom masovne tržišne agregacije, ostavlja mnoge da se pitaju, zašto kralj agregacije zapošljava hrpu novinara i urednika?

Iako Yahoo News doseže više od 40 milijuna jedinstvenih korisnika mjesečno "to je vrlo teško prodati",

rekao je Jimmy Pitaro, VP, Yahoo medije.

Yahoo je angažirao pregršt novinara veterana na Yahoo News, uključujući i bivšeg urednika WashingtonPost.com Russell Walker-a, novog političkog urednika sajta, Andrija Golis sa Talking Points Memo, koji sastavlja tim blogera koji je gladan vijesti i veteranku ABC News-a, Anna Robertson, koja je sada direktor multimedije i socijalne medije na Yahoo News.

Pitaro je rekao da je još nekoliko drugih angažovanja neizbježno, pa se ćini da će Yahoo da doda više uredničkih talenata za zabavu, financije i lifestyle odjel.

Sport se isticao u Yahoo-u od 2006 godine, kada je angažirao bivšeg urednika Los Angeles Times, Dave Morgan i počeo redovite najnovije vijesti. Yahoo je nedavno doveo Reimer Courtney, sa MTV-a, kako bi formirao grupu koja još nema naziv, za zabavne blogove koji će biti po uzoru na Yahoo Sports ‘individualne ligaške blogove, kao što su NBA, Ball Don't Lie.

Korisnici bi trebali početi primjećivati promjene na političkom pokrivanju Yahoo News već ovog ljeta.

Jedan od osnovnih poslova Anna Robertson će biti aktivnije prezentovanje Yahoo sadržaja na platformama kao što su Facebook i Twitter, a i dalje razvijati Yahoo News i nastaviti dosljedno hrabriti korisnike da komentiraju i sudjeluju na sajtu.

Problem je uvijek bio da je Yahoo super, ali zaostaje za drugim vodećim news portalima (u ožujku, Yahoo News u prosjeku 14,5 minuta vremena provedenog po korisniku, u odnosu na gotovo 26 minuta za CNN.com).

Osim teksta, Yahoo planira više originalnih video serija. Nedavno, Yahoo News je dobio seriju Who Knew? sponzoriranu od strane Toyota. Portal je sastavio više od 20 originala, i svi su profitabilni, kaže Pitaro.

Yahoo napokon počinje shvatati način na koji publika želi da gleda video.