facebook Ovaj tjedan, Facebook korisnike je iznenadila mogućnost praćenja privatnih razgovora svojih prijatelja koje vode preko Facebook chat usluge. Nešto kasnije Facebook chat značajka je onemogućena u cijelosti a Facebook objašnjava da je chat "u izradi" tj, vjerojatno popravljaju rupe.

Bug je ironično rezultat "Privacy" značajke na Facebook-u. Kako bi pomogli korisnicima da razumiju Facebook postavke privatnosti, tvrtka omogućava korisnicima da vide svoje profile kao i profile svojih prijatelja. Korisnik može odabrati bilo kojeg od svojih prijatelja i vidjeti profil i uvjeriti se da je prijatelj. Nažalost, u zadnje vrijeme iluzija je postala malo previše sveobuhvatna pa se tako ispostavilo da korisnik također može vidjeti bilo koji chat log prijatelja.

Vrlo loš tajming za Facebook koji je ionako na udaru kritike zbog svoje postavke privatnosti. Ovo je očito uzrokovano bug-om i ničim drugim ali posljedice toga da bilo tko od vaših prijatelja može pratiti vaše privatne razgovore, pa čak i video chat, su ogromne.

U anti-Facebook kampanji koja je usljedila nakon toga se ističe da čak i ako ljudi vjeruju u Facebook-ovu dobru namjeru, kompanija jednostavno nije tehnički dovoljno kompetentna da joj se mogu povjeriti osjetljive informacije.