76613v2-max-250x250 Invidi je obezbedila preko 23 miliona dolara u seriji D, finansiranje koje predvodi Google sa GroupM, Motorola Ventures, Menlo Ventures, InterWest, EnerTech Capital, Westbury Equity Partners, BDC Capital koji učestvuju u tome.

Invidi obezbeđuje softverske aplikacije koje prate ciljano reklamiranje i nudi digitalni set-top box aplikaciju koja omogućava ciljano reklamiranje i marketinške poruke individualnim korisnicima. Tehnologija takođe omogućava prodaju digitalnih proizvoda i digitalnih usluga, kao što su VOD, PVR, i pay-per-view događaje, Internet, glas i bežične usluge, kao i triple-play ponude.

S obzirom na finansiranje, Shishir Mehrotra, direktor za upravljanje proizvodima Google TV reklama i YouTube oglasa se pridružila Upravnom Odboru Invidi. Pored ulaganja u Invidi, Google je posvećen radu sa njima na velikom broju proizvoda koji se odnose na TV reklame. Naravno, očekuje se da se Invidi tehnologija može integrisati sa Google-ovim Android TV softverom.

Osnovana 2000 godine, Invidi trenutno ima distribucijske ugovore sa Dish Network i DirecTV. Invidi tehnologija je nedavno testirana u Comcast-u sa Starcom MediaVest, i test je pokazao da su adresirani oglasi 65% efikasniji i 32% efektivniji.

Google je takođe najavio ulaganje u Corduro, platformu za plaćanje preko mobilnog, putem Google Ventures.