facebook Nakon nekoliko nedelja rasprave o Facebook privatnosti, kompanija najavljuje nove mogućnosti za rešavanje situacije koja je nastala lansiranjem Open Graph i instant personalizacije.

Direktor Mark Zuckerberg koji je u nedelju obećao nove opcije privatnosti, imao je prezentaciju u sedištu kompanije.

Nakon otvaranja svoje prezentacije uz kratku istoriju o tome kako su Facebook i njegove funkcije privatnosti evoluirale, Zuckerberg je opisano brojne predstojeće promene na društvenoj mreži.

Facebook neće ukloniti na desetine kontrola privatnosti koje vam omogućavaju da prilagodite podešavanja za vrlo specifične elemente u svom profilu. Međutim, kompanija izlazi sa:

  • Jednom jednostavnom kontrolom za promenu sadržaja prikazivanja dozvole "samo a prijatelja", "prijatelja-od-prijatelja" ili "svi", odnosi se na sve što ste objavili na Facebook-u u prošlosti i primenjivati će se na sve što objavi u budućnosti.
  • Jednostavan način kako vas ljudi mogu naći na Facebook-u i šta korisnici koji nisu vaši prijatelji mogu videti.
  • Jednostavan način za isključivanje Facebook platforme, konkretno, da imate mogućnost isključitii novu Facebook funkcije instant personalizacije i pružiti informacije sajtovima trećih strana.
  • Način da isključite deljenje svoje liste prijatelja i stranice koje su vam drage.

Sve u svemu, olakšavanje stopiranja deljenja informacija sa ljudima, web stranicama i aplikacijama koje ne želite da imaju pristup.

Nova kontrola privatnosti zaživjeti u narednih nekoliko nedelja, Facebook će postavljati poruke na web stranice korisnika upozoravajući ih na nove mogućnosti.