U rujnu Google je predstavio novi sajt gdje korisnici mogu pronaći Internet statistike iz različitih izvora, pod nazivom Google Internet Stats. Da li je Google zaboravio ili se pravi da se nije dogodilo, al danas je ponovo predstavio isti sajt.

Ovaj Google resurs okuplja najnovije činjenice i spoznaje. Prikupljeni su od brojnih trećih lica koji pokrivaju raspon tema od makroskopskih medijskih trendova do kako se ponašanje potrošača i tehnologija mijenjaju tijekom vremena,

kaže predstavnik Google-a Selina Rennie.

Možete odabrati statistike iz kategorija kao što su širokopojasni pristup, uređaji, mobilni, zajednice, zabava, informacijr, eCommerce, promjene u korištenju medija, itd. Također možete pogledati na specifične vertikale kao što su automobilska industrija, poslovna i industrijska tržišta, zabava, finansije, Google, Vlada i javni sektor, itd.

Google Internet Stats Site Screen Grab

Google Internet Statistika je dio Google.co.uk. Tako postoje neki UK-specifični elementi ali nema razloga da ljudi u drugim zemljama ne mogu koristiti sajt kako bi pronašli zanimljive statistike. Google ažurira sajt na tjednoj bazi sa najnovijim statistikama.