YouTube je oduvijek bio poznat po svojim možemo reći, vokalnim zajednicama. Ali sve do sada korisnici su jedino mogli da odgovaraju jedni drugima preko nepopularnih sajt komentara ili video odgovorom. YouTube lansira novu značajku koja dopušta onima koji posjeduju kanal da anketiraju svoju publiku na više strukturiran način, to je umetnuta prilagođena verzija Google moderatora, alat koji je pokrenut još 2008 godine. Alat omogućuje pretplatnicima da glasaju na date odgovore, te omogućuje i tekstualni i video odgovor (koji je također ugradiv).

Moderator je prethodno bio integriran na CitizenTube, uključujući intervjue s predsjednikom Obama-om i kanadskim premijerom Stephen Harperom a sada je otvoren za sve. Značajka je prilično jednostavna: unesete svoje pitanje/temu, odlučite želite li dopustiti oboje, tekst i video odgovor te odlučiti koliko dugo će anketa da traje.

Ovo je savršena značajka za YouTube. Mnoge web lokacije sa milijunima korisnika stvarno imaju nešto zanimljivo za reći ali njihovi glasovi mogu se izgubiti u spamu. Ovo daje vlasnicima kanala jednostavan način da se povežu sa svojom publikom.