Google je najavio novi filter za oglašivače pokretanja brend kampanja kako bi se njihovi oglasi prikazivali samo na AdSense sajtovima rangiranim među prvih 1.000 najvećih sajtova na Internetu, koje je definisao DoubleClick Ad Planner. Google kaže da će ovo obezbediti da oglasi dođu do velikog broja korisnika ali samo na dobro poznatim lokacijama, najboljim za brendirane ciljeve.

Važno je napomenuti da Ad Planner 1000 ne uzima statističke performanse u obzir i da omogućavanje ovog filtera može da vas ostavi bez mnogih web stranica koje su relevantne za reklamiranje vaših proizvoda.

Pored toga, sa ovim ili bilo kojim drugim našim filterom koji je omogućen, vaša kampanja će se pokretati na manjim sajtovima, tako da ćete morati da povećate svoju ponudu ako želite da zadržite svoj nivo utiska. Preporučujemo da eksperimentišete da bi utvrdili koje funkcije ili kombinacija funkcija najviše odgovara vašim ciljevima.

Nadamo se da će ova nova mogućnost da vam pruži veću kontrolu i osiguranje nad tim gde se vaši oglasi pojavljuju i čineći Google Content Network još snažnijim okruženjem za efikasno brendirane kampanje,

izjavila je Katrina Kurnit iz Google AdWords tima.

Da biste aktivirali filter, oglašivači bi trebalo da izaberu “none Ad Planner 1000” u kategoriji Filteri sekciji njihovog AdWords naloga.

Novi filter je samo jedna od novih funkcija koje je Google uveo a koji integriše DoubleClick Ad Planner podatke sa drugim Google-ovim oglasnim rešenjima. Tu je i novi izvoz u AdWords funkcije i alat za izradu liste što vam omogućava da sačuvate sajtove i mjesta u listi za buduću upotrebu.