flash Dve nedelje nakon objavljivanja desktop verzije Adobe Flash Player 10.1, Adobe je danas pokrenuo Flash 10.1 za mobilne uređaje.

Nažalost, to ne znači da će svi korisnici zaista biti u mogućnosti da ga instaliraju odmah. Flash 10.1 je trenutno dostupan za Android telefone 2.2 (Froyo), ali ta verzija Android-a nije još stigla na sve aparate. Adobe će uskoro biti dostupan i na ostalim uređajima svojih partnera, što znači da će uskoro biti dostupan na Symbian, Windows 7, BlackBerry, Palm webOS i drugim platformama. Adobe kaže da se nada da bi Flash 10.1 do 2012 godine mogao biti na više od polovine svih smart telefona.

Jedna platforma, naravno, se ne spominje a to je Apple iOS4. Steve Jobs i Apple su odlučili da Flash jednostavno nije dovoljno dobar za mobilne uređaje i da verovatno nikada neće biti podržan na iPhone-u i iPad-u.

Prema Adobe-u, Flash 10.1 za mobilne telefone potpuno je redizajnirana iz temelja, podržava multi-touch, pametano zumiranje i ostalo. Dobro je optimizovan za rad sa "svim većim čipovima i mobilnim platformama".