elevation Investicijska tvrtka Elevation Partners koja u svojim redovima ima rock zvijezdu Bono Vox, koji kao član investicijskog tima ima veoma velik interes u pogledu Facebook-a. Prema novim izvješćima, Elevation Partners je potrošio čak 120 milijuna dolara za pet milijuna sekundarnih tržišišnih dionica kompanije. Za mnoge, Elevation Partners je poznat po ulaganju u Palm u kojem su imali 20% učešća.

Ovo je druga investicija Elevation Partners-a u Facebook s obzirom da je u studenom uložio 90 milijuna dolara za kupnju 2.500.000 dionica.

Posao napravljen u studenom je dostigao 2,5 puta veću vrijednosti u period od osam mjeseci što Facebook čini jednim od boljih ulaganja u portfeljeu Elevation-a. Iako je većina Elevation Facebook-ovih dionica kupljena po novijoj cijena,  još uvjek računica pokazuje da ako se saberu ove dvije kupovine, dobitak je i dalje vidljiv.

Potrebno je također napomenuti da ovaj potez Elevation Partners ne predstavlja neprijateljski manevar prema Facebook-u, kako su neki stručnjaci požurili da prokomentarišu ovu kupovinu dionica.

Facebook kontrolira tko kupuje njegove dionica na sekundarnom tržištu, a Elevation Partners ima veoma čvrste veze sa tvrtkom. Osnivača Elevation Partners-a Roger McNamee i Bono su osobni investitori Facebook-a,

izjavili su u Facebook-u