4561v1-max-150x150 Facebook je nedavno najavljivao da će otvariti kancelarije u Indijskom Hyderabadu kako bi bio u stanju da pruži što bolju multijezičku podršku svom sve većem broju korisnika, oglašivača i nezavisnih programera. Prema pisanju India Times, kompanija će otvoriti svoje prve kancelarije u Aziji u naredna dva meseca.

U saopštenju izdatom u nedelju, Državno Odeljenje Za Informacione Tehnologije i Komunikacije navodi da je Facebook dobio dozvolu od strane vlade da osnuje kancelariju u poslovnom inkubatoru Raheja Mindspace-a, specijalnoj ekonomskoj zoni (SEZ).

Nova kancelarija će biti pridodata Facebook-ovoj mreži poslovnica kojoj pripada Palo Altu (Kalifornija), Dablin (Irska), i nedavno otvorena kancelarija u Ostinu (Teksas).

Indijska vlada je takođe izjavila da je Facebook-u dodeljen ogroman prostor za pokretanje poslovanja i da će se tu zaposliti blizu 500 ljudi. Facebook, koji ima skoro 8 miliona korisnika u Indiji i skoro 500 miliona korisnika širom sveta, trebao bi navodno da uloži 150 miliona dolara u početnoj fazi poslovanja.

Možda mogu iskoristiti 120 miliona dolara koje je Elevation Partners upravo uložio u kompaniju.