facebook Facebook-ov prihod u 2009 godini je bio skoro 800 miliona dolara, a kompanija je pretvorila deo u solidnu neto dobit, navodi Reuters pozivajući se na dva pouzdana izvora.

Brojka je znatno veća od ranijih procena, 500 miliona dolara prihoda za 2009 godinu, pa čak i od projektovanih 710 miliona dolara prihoda za 2010 godinu. Facebook kao i obično odbija da se izjasni o bilo kojoj od ovih brojki ali poznato je da je negde u 2009 godini Facebook postao cash-flow pozitivan.

Na osnovu ovoga, predpostavka je da Facebook ide logikom da je definitivno bolje biti u poziciji da pokaže veliki rast u budućnosti nego da se sada pohvaliti sa ovim veoma visokim brojkama koje bi kasnije teško mogao da nadmaši.

Ako su ove nove procene od 800 miliona dolara istinite, to je odlična vest za Facebook koji je imao sada već skoro svima poznati skandal vezan za privatnost koji je čak dospio na naslovnu stranu Time Magazine. Tu je takođe situacija u kojoj se Mark Zuckerberg, koji je osnivač i direktor Facebook-a, izvinio za kompanijina ranija nedela. Dokle god je snažna zarada i rast, a prema poslednjim brojevima Compete-a, Facebook još uvek raste prilično brzo, Facebook će imati dovoljno vremena za prepravljanje i eksperimentisanje sa privatnošću, ispitujući koje su to granice koje treba preći da bi se stvorio zazor kod korisnika.