twitter1 Twitter je upravo objavio kakav utjecaja na njega ima Svjetsko nogometno prvenstvo i NBA finale. Normalnim danom, Twitter korisnici generiraju 65 milijuna tweet-ova dnevno što je dvije milijarde mjesečno ili u prosjeku 750 tweet-ova u sekundi.

To su vrlo impresivne brojke koje su nogomet i košarka bukvalno oduvali. Prema navodima Twitter-a, 2940 tweet-ova u sekundi generirano je pola minute nakon što su Japanci postigli jedini pogodak protiv Kameruna 14. lipnja, što je gotovo četiri puta više od prosjeka. Brazilski prvi gol protiv Sjeverne Koreje donio je 2.928 tweet-ova u sekundi, a utakmica Meksika i Južne Afrike, 2704 tweet-ova.

Međutim, za rekord po broju tweet-ova u sekundi je zaslužna jučerašnja 7 utakmica NBA finala između LA Lakers-a i Boston Celtic-sa koja je generirala zapanjujućih 3085 tweet-ova što je više od 185000 tweet-ova svake minute.

Očekuje se da će ove brojke uskoru biti nadmašene iz razloga što Svjetsko nogometno prvenstvo još nije ni ušalo u 16-inu finala. To za Twitter znači više tweet-ova ali i više glavobolje jer treba pokušati zadržati uslugu u funkciji, sprijećiti tehničke poteškoće koje nastaju ovolikim opterećenjem bar dok se Svjetsko nogometno prvenstvo ne završi.