Facebook je upravo saopštio da će PayPal biti prihvaćen kao izvora finansiranja za Facebook reklame. Saopštenje se očekivalo od Facebook-a i PayPal-a još ranije je su se ove dve kompanije složile, kako same kažu, da zajedno rade na omogućavajući korišćenje PayPal-a za finansiranje različitih Facebook rashoda.

paypal

Saopštenje jeste važno, i to ponajviše jer ukazuje na dobar radni odnos između najveće društvene mreže na svetu i verovatno najvažnijeg procesora online plaćanja.

Facebook mora da uveća svoje prihode od oglašavanja, a kao jednostavan način za to je uvođenje novca na jednostavniji način. PayPal je takođe profitirao, sada je i de-facto postao metod plaćanje baš svega na mreži. Takođe, kako Facebook bude rastao, PayPal će prebacivati milione preko svojih servera ka Facebook-u a uz to naravno ide taksa koju će PayPal da kolektuje.

PayPal je veoma pouzdan način plaćanja u koji mnogi korisnici veruju a ovom saradnjom sa Facebook-om nadaju se da će da otvori vrata Facebook oglašavanja za ljude koji do sada nisu želeli da koriste svoje kartice jer su bili nepoverljivi.