Google je predstavio novu “Analiziraj konkurenciju” značajku za AdWords oglašivače. Značajka se može naći u “opportunities” kartici.

Značajka ispituje aktivnost računa više od dva tjedna i navodi kategorije koje predstavljaju proizvode/usluge koje oglašavate. Temelji se na uvjetima traženje i podudaranjima vaše ključne riječi, teksta oglasa i od teksta odredišne stranice. Za svaku kategoriju povezanu sa računom, korisnici će moći vidjeti stupčasti grafikon sa naglašenim pojedinačnim izvedbama u odnosu na izvedbe drugih oglašivača u toj istoj kategoriji. Prosto rečeno, Google omogućuje AdWords oglašivačima da analiziraju svoje konkurente.

Kada prelazite preko podataka u Competitive Range stupcu, moći ćete vidjeti više detalja kao što su točna veličina vašeg Competitive Range, performanse za ovaj raspon, kao i podatke o onima koji su na apsolutnom vrh i dnu izvođača. Važno je zapamtiti da su podaci u ” Analyze Competition ” anonimni a kao dio našeg opredjeljenja za zaštitu vaše privatnosti nećemo otkrivati informacije o identitetu bilo kojeg oglašivača,

objašnjava Emily Williams iz Google-ovog Inside AdWords tima.

Značajka je dostupna samo malom broj oglašivača koji koriste Englesko AdWords sučelje ali Google kaže kako će proširiti dostupnost u bliskoj budućnosti.