Prije nekoliko dana Google je dopustio korisnicima da prilagode svoju pozadinu početne strane (Bing ima sadržano rotiranje pozadinske slike otkako je lansiran). Danas je Google napravio korak dalje: sada je funkcionalnost pozadinske slike po defaultu na njegovoj početnoj stranici, čak i za korisnike koji nisu aktivirali ovu novu značajku. To zvuči kao da će početna stranica da se rotira preko slika u sljedeća 24 sata, ovo je očito namijenjeno da pomogne podizanju svijesti o novom liku Google-a. 

Da bismo vam ponudili dodatnu inspiraciju surađivali smo sa nekoliko poznatih umjetnika, kipara i fotografa za stvaranje galerije pozadinskih slika koje možete koristiti za prilagodbu Google početne stranice. U zbirci su fotografije Dale Chihuly, Jeff Koons, Tom Otterness, Polly Apfelbaum, Kengo Kuma (隈 研 吾), Kwon, Ki-soo (권기수) i Tord Boontje, kao i neke nevjerojatne fotografije iz Yann Arthus -Bertrand i National Geographic.

Naravno, budući da želimo da Google početna stranica bude vaša osobno, još uvijek možete odabrati sliku sa vašeg računala ili Picasa web albuma. Bilo da odaberete sliku iz naše nove umjetničke zbirke ili neku sopstvenu koja će vam pružiti osobni dodir početne stranice, i dalje ćete uživati u brzini i jednostavnosti korištenja koje ste očekivali od Google-a.

objavila je Marissa Mayer iz Google-a.

yann_arthus_bertrand_google-highres

dale_chihuly_google-highres

                        

                        Yann Arthus-Bertrand                                                        Niijima Floats, Dale Chihuly