secondlifelogo Prema današnjem saopštenju Linden Lab-a, kompanije koja kontrolira Second Life virtualno okruženje, promjene su u toku. Trideset posto zaposlenika će biti otpušteno kao posljedica konsolidiranja tvrtke kao i zatvaranja njenih ureda izvan Sjeverne Amerike.

Linden Lab namjerava premjestiti Second Life na browser i na mobilnu platformu, uklanjajući potrebu za preuzimanjem softvera. Također će spojiti svoje proizvodne i inženjerske odjele. Budući planovi uključuju migraciju na društvenu mrežu, nešto poput Facebook-a.

Tom Hale, šef proizvoda Linden Lab, rekao je da su transakcije korisnik-korisnik porasle za 30% u odnosu na prošlu godinu i došle su na 160 milijuna dolara, rušeći sve prethodne tvrtkine rekorde. Očito to nije bilo dovoljno za Linden da se ugodno osjeća u budućnosti. Njegova tvrdnja da će restrukturiranje "donijeti učinkovitost" ne odgovara na pitanje zašto.

PaidContent je istaknuo da Linden Lab, "nije povećao obim novca od 2006 godine i da su najmanje dva od njihova finansijera prodala svoje udjele."