Google je odobrio svim korisnicima Google Maps sposobnost pogleda fotografija snimljenih iz zraka  pod uglom od 45°. Dovoljno je da uvećate jednu od podržanih lokacija i dobit ćete bolji pogled nego prije.

Značajka je prethodno bila dostupna samo programerima i to kao dio Labs za Google Maps. Sada svatko tko koristi Google Maps može vidjeti slike iz zraka, ali lokacije su ograničene na samo nekoliko gradova u Europi i Južnoj Africi kao i na zapadnu obalu Sjedinjenih Država.

Ove slike su preuzete iz zraka a ne iz orbite, tako da su oštrije a njihov kut vam omogućuje da se divite znamenitostima i građevinama pošto ih gledate sa strane. Microsoft Bing Maps nudi nešto slično, visoku kvalitetu slike po default-u već neko vrijeme, tako da je ova značajka ustvari Google-ovo stizanje konkurencije.

google-aerial-venice

Google Maps zračne snimke pod kutom od 45 ° dostupne su trenutno za samo nekoliko lokacija u Sjevernoj Americi, Europi i Africi. Za sada, podržane lokacije su mjesta u Bloemfontein, Cape Town, Durban, Johannesburg, Nelspruit, Polokwane, Port Elizabeth, Pretoria, i Rustenburg u Južnoj Africi, Portland, Sacramento, San Diego, San Jose, Santa Cruz i Santa Clara u Sjedinjenim Američkim Državama a što se tiče Europe zasada samo Dortmund u Njemačkoj i Venecija u Italiji.

Na mapi se vide podržane lokacije.

google-aerial-places