wavii Bilo je nekih glasina o njima, uglavnom od investitora koji su očajnički željeli da ulože u njih kao i od raznih tvrtki koje su pokušali da kupe ovaj mali startup i prije nego što je lansiran. Radi se o startup-u iz Seattle-a koje se zove Wavii.

Pa što je Wavii? Oni koji su vidjeli trenutnu alfa verziju kažu da je to nevjerojatno originalan način pristupa obradi prirodnog jezika indeksu web-a i povratu vrlo korisnih dijelova informacija te kako se te informacije odnose na druge informacije, aktualno i povijesno.

Tim je imao samo par ljudi do nedavno. Sada su porasli i imaju 5 zaposlenika. Jedan tim radi na srži problema NLP točnosti (razumijevanja) i izvedbi (koliko je vremena potrebno do razumijevanja). Stara Powerset polazna točka je bila da je serverima potrebno oko 1 sekunda da ispravno indeksira izraz i pretvoriti ga u strukturiranu, korisnu informaciju.

Wavii je kada je završio tehnologiju ipak odlućio da ne koristi nove mehanizme za pretragu kao što je Powerset ili Fuil nego da umjesto toga, Wavii automatski stvara socijalni sadržaj u realnom vremenu od vijesti, blogova i tweet-a na cijelom web-u. Koristeći vlasnički komad jezgre Natural Language Processing (NLP) tehnologije, Wavii je u stanju točno i razumno preformulisati prozu na webu, isporukom informacije na feed-ove poput Facebook-a koje korisnik može konzumirati kao nikada prije.

Yahoo i neki drugi veliki igrači su bili spremni za kupnju ove tvrtke i prije nego što je bila blizu pokretanju. Yahoo je navodno ponudio 10 milijuna dolara u gotovini, ali ta cifra nije natjerala osnivača Adrian Aoun da promjeni svoje planove, navode osobe koje dobro poznaju situaciju.