sm-large-thumb-150x150-19481 Joyent je kupio Layerboom Systems. Layerboom osigurava hardware-ske i software-ske alate za upravljanje hostingom tvrtki koji pretvara namjenske servere u virtualiziranu infrastrukturu. Ovim poslom, Joyent je dobio da može pomagati klijentima da premjeste servere na virtualno okruženje. Ovaj posao je nastavak proširenja Joyent vizije o platformi kao servisu namjenjenom za privatni Cloud Computing. 2009 godine Joyent je kupio Reasonably Smart, open-source platformu temeljenu na JavaScript i Git. Tako da Joyent sa Reasonably Smart i sada sa Layerboom Systems postaje značajan igrač na tržištu spreman da se suprostavi i najvećima.

 

Ovi potezi Joyent-a su znak da se natjecanje sa Microsoft-om intenzivira. Joyent nudi aparat za tvrtke za izgradnju privatnog Cloud-a. Microsoft također nudi svoj aparat kao pomoć u razvoju tvrtkinog privatnog Cloud-a.

 

Posao sa Layerboom ima smisla. Tvrtke sa naslijeđenim serverima a Layerboom kao neko ko umnogome olakšava prijelaz, a u svemu Joyent profitira na način da osigurava kupcima privatno Cloud okruženje.