sysomos-business-intelligence-for-social-media-monitoring-and-analytics Sysomos, tvrtka za socijal-medijski monitoring i analitiku, je danas na svom sajtu objavila da je kupljena od strane tvrtke Marketwire. Financijski uvjeti posla nisu objavljeni. Sysomos nudi social-medijski monitoring i analizu proizvoda koji pruža korporacijama, marketingu, agencijama za odnose s javnošću i oglašivačima spoznaje potrebne radi što kvalitetnijeg donošenja poslovnih i strateških odluka. Marke kao što su Microsoft, Proctor & Gamble, Coca-Cola, Disney i Shell koriste Sysomos-ovu platformu.

S druge strane, Marketwire je vodeći u pružanju usluge distribucije tiska, multimedije, usluge medijskog monitoringa i drugih workflow rješenja za odnose s javnošću, investitorima, novinarima i drugim komunikacijskim stručnjacima.

Prema nekim navodima, Marketwire-ove usluge će integrirati socijalnu inteligenciju iz Sysomos platforme. Čini se vrlo pametnim što će uslužno orijentirana tvrtka kao što je Marketwire također ući u analitičku igru društvenih medija jer ovo je podatak koji će mnogi od njegovih klijenata koristiti za praćenje novosti i razgovora o svojoj tvrtki i brendu.