Na stranu pitanje privatnosti, teško da se možete požaliti previše na proizvode kao što su Bing Streetside i Google Street View, s obzirom da su takvi alati donedavno bili nepostojeći. No, Microsoft je predstavio svoju sljedeću generaciju alata za mapiranje nazvan Street Slide, koji nudi nekoliko bitnih pomaka.

Velika prednost Street Slide je u tome što omogućava korisnicima da promjene položaj i gledište fotoaparata, tako da ne moraju da se oslanjaju na ograničen panoramski pogled koji današnje tehnologije koriste. To nas dovodi do drugog problem koji imaju Streetside i Street View, sa njima se lako izgubiti u sivilu zgrada. Street Slide ispravlja to na naćin da prikazuje adresu iznad slike. Klikabilni logo i oglasi također mogu biti predstavljeni, a korisnici vjerojatno da neće imati ništa protiv toga.

Onda evo još jedne zanimljive činjenice, Michael Cohen, glavni istraživač pri Microsoft Research, navodi da će ljudi koji odluče da linkuju Street Slide na socijalne mreže možda čak biti u mogućnosti da vide lokacije svojih prijatelja. Jedini problem sa Street Slide može da bude pokrivenost. Trenutno je teško naći mjesta gdje Bing Streetside funkcioniše, čini se nerealnim za očekivati da će Street Slide raditi u više od nekoliko područja u skorije vrijeme.

Ipak, tehnologija bi trebala pronaći dosta obožavatelja kada zaživi. Nadati se da Microsoft-u neće trebati previše vremena za to.