azure-thumb-150x150-19218 Microsoft stavlja naglasak na dve stvari u novoj fiskalnoj godini, Cloud i male firme. To se uklapa u informacije koje kruže već neko vreme da kompanija stvara novi odel koji treba da nudi Cloud Computing usluge malim firmama. Prema tim informacijama, podela će uključiti sve SMB prodavače, tehničare kao i resurse za marketing i distribuciju.

Microsoft-a očekuje žestoku bitku na SMB tržištu, posebno što mu je tu najveći konkurent kompanija Google.

Najava je došla kroz interni memorandum koji je citirao rast konkurencije na SMB tržištu. Kompanija će ovo zvanično objaviti partnerima na Microsoft Worldwide Partner Conference koja se održava sledeće nedelje u Vašingtonu.

Direktor Steve Ballmer vuće poteze koji podsećaju na 90-te godine kada je Bill Gates objavio Microsoft kao Internet kompaniju. Tada je Netscape bio konkurent Microsoft-u na tržištu pretraživača. Softverska kompanija je tada dovela Internet Explorer do dominacije. Danas je glavni konkurent Google. To je sasvim druga bitka danas nego što je bila 1996 godine. Google je mnogo moćniji od Microsoft-a a ima i arsenal u rukama koji uključuje Android, mobilni operativni sistem, koji veoma brzo napreduje na tržištu.

Biće veoma interesantno videti šta će se dešavati u budućnosti, sigurno je da će biti veoma zanimljivo jer Microsoft voli ovu vrstu konkurencije. Očekuje nas žestoka bitka.