logo Twitter oglašavanje postaje veliki biznis i ne samo za Twitter. Kao što je Twitter radio na izgradnji svoje Promoted Tweets značajke i prodaje sponzorisanih Trending Topic-a, druge kompanije su pronalazile vlastite načine kapitaliziranja na Twitter-u.

TwitVid, popularna društvena video platforma je najavila SocialAds, samostalnu video-oglasnu mrežu, usmjerenu na povećanje broja Twitter sljedbenika i retweet-ova.

TwitVid naglašava da je mreža osmišljena kako bi pomogla oglašivačima da povećaju prodaju jačanjem svoje social-medijske prisutnosti kroz prilagođene kampanje s određenom ciljanom publikom. Oglašivačima se nudi “retweet-to-watch” i “follow-to-watch” funkcionalnosti za njihov video.

Sa “retweet-to-watch”, gledatelji bivaju zamoljeni da retweet-uju poruku prije nego što počnu da gledaju video a sa “follow-to-watch” funkcionalnosti, od gledatelja će se tražiti da slijede Twitter nalog oglašivača prije gledanja videa.

Tradicionalni način monetarizacije videa se oslanjala na pre-roll oglase, koji odlično funkcioniraju za premium sadržaj, ali s druge strane mogu biti vrlo zagušljivi za korisnike koji možda žele samo da pogledaju jedan kratki video. SocialAds nudi alternativo rješenje za oglašavanje koje osigurava mjerljive vrijednosti za oglašivače i korisnike. Kroz SocialAds-ovu adekvatnu tehnologiju medijski gledatelji su izloženi social-medijskim nalozima koji su im ciljano ponuđeni s obzirom na njihove interese. Sa druge strane, oglašivači su izloženi stećenim kupcima koji kada su jednom stečeni mogu da se smatraju kao veoma pouzdani,

navodi u svom priopćenju suosnivač TwitVid-a Al Mo Adham.

TwitVid tvrdi da su tijekom privatnog beta testiranja, brendovi dobivali više od 400 novih sljedbenika za manje od sat vremena, sa 2% gledatelja koji sljede brand. Cijene za SocialAds temelji se na modelu price-per-action.