OneRiot, pretraživač u realnom vremenu ulazi u Google Buzz tako da će od sada deljeni sadržaj na Buzz-u biti indeksiran u rezultatima pretrage u realnom vremenu i dostupan preko OneRiot API i programera treće strane koji grade aplikacije koje su na vrhu API pretraživača.

Rezultati pretrage u realnom vremenu će sada uključivati ono što su korisnici Buzz-a najviše delili. To takođe znači da 150 partnera koji su koristili OneRiot pretragu API će sada videti sadržaje koje dele Buzz korisnici. Takođe, OneRiot će uključiti Google Buzz u svoj Trending Topics Engine, koji pronalazi vruće teme analizom konverzacija u realnom vremenu preko Twitter-a, Facebook-a, MySpace-a i Digg-a.

OneRiot kaže da je integracija Buzz sa svojim proizvodima u realnom vremenu prilično jednostavna jer Google koristi Activity Streams standard koji je isti standard koji koristi MySpace, koji je drugi OneRiot partner.

OneRiot je takođe zagazio u svet oglašavanja sa RiotWise, format oglasa koji stavlja sadržaj u naglašenu poziciju u svom feed-u u realnom vremenu. Pretraživač je takođe pokrenuo pilot program RiotWise Trending Ads, tok oglasa koji odgovara Trending temama koje se pojavljuju na socijalnom webu, koje su od tada integrisane u API pretraživač. Startup je nedavno pokrenuo i samoosvežavajuće Trending oglase u realnom vremenu i samoposluživanje.

OneRiot navodi da njegova "RiotWise" oglasna mreža sada opslužuje blizu milijardu prikaza mesečno.

onr