lawsuit Može li 84% Facebook-a uskoro pasti u ruke web dizajnera Paul Ceglia-e (koji je u zadnje vrijeme radio sa drvenim paletama) ? To je malo vjerojatno ali da bi to spriječio Facebook će morati pobiti Ceglia-ne tvrdnje na sudu.

Prema tužbi podnesenoj Vrhovnom sudu u New Yorku, Paul Ceglia je potpisao ugovor sa Facebookom u travnju 2003 godine za dizajn i razvoj thefacebook.com (što je Facebook-ov originalni naziv). Ceglia tvrdi da je, prema ugovoru, trebao biti plaćen sa 1000 dolara i 50% udjela u Facebook-u za pružene usluge, sa daljnjih 1% udjela za svaki dan dok se stranica ne dovrši, što je bilo 4. veljače 2004 godine. Kada se sve to zbroji, Ceglia tvrdi da bi on trebao biti vlasnik 84% Facebook-a.

Uvjeti ugovora su čudni, kao i vrijeme kada sve ovo izlazi na vidjelo (pitanje je zašto se čekalo više od šest godina nakon što je potpisan ugovor), ali uz sve ovo tu je i potvrđena informacija da je Ceglia tužen prošle godine, jer nije isporučio drvene pelete kupcima, uz naknadu štete u iznosu od 200.000 dolara.

Paul Ceglia teško da može da bilo šta dobije ali ova njegova tužba je već izazvala velike probleme za Facebook, s obzirom da je sud donio privremenu zabrana pristupa, osnivaču Mark Zuckerberg-u kao i zabranu Facebook-u od prijenosa bilo koje imovine.