22416v3-max-150x150 LivingSocial, sajt koji se često pominje kao glavni konkurent Groupon-u, doživljava brzi rast. Umesto da lagano dolazi u po jedan novi grad, po nekoj redovnoj osnovi, na naćin kako to Groupon radi, kompanija je jutros objavila da je dodala 25 novih tržišta na svoj spisak, što je skoro dvostruko veći broj nego što su nudili do juče.

Socijal-trgovinski startup sada u ponudi ima 52 tržišta i 3 države (SAD, Velika Britanija i Rusija).

Tim O’Shaughnessy, izvršni direktor i suosnivač LivingSocial, osvrčući se na pridodavanje 25 gradova kaže da je servis imao veliku ekspanziju od svog pokretanja u julu 2009 godine (kompanija živi mnogo duže od toga ali je počela kao programerska aplikacija za društvene mreže).

LivingSocial omogućava ljudima da saznaju koje prodavnice, restorani, aktivnosti i usluge su popularni u njihovoj oblasti a nudi i nove promocije svako jutro preko svojih sajtova, Twitter, Facebook i iPhone aplikacije. Kompanija kaže da je postala "gradski stručnjak" na terenu na svim tržištima, stalno istražujući najbolja lokalna dešavanja donoseći uštedu i do 90% za potrošače.

Ponude i poslovi se obavljaju 24 sata dnevno, kao što je i tipično za ovakve sajtove ali LivingSocial ima zanimljiv model u kojem korisnicima daje besplatno neke stvari ako oni pozovu svoja tri prijatelja koja će takođe učestvovali u dnevnim ponudama.

LivingSocial tvrdi da je do danas privukao 85 miliona ljudi, što ga čini respektabilnim i svrstava u grupu velikih kupovnih prostora. Investitori se slažu, do sada je startup prikupio blizu 50 miliona dolara preduzetničkog kapitala.