yelp1 Čini se da se Yelp sprema za provedbu značajke "dnevnih poslova" preko popularne web stranice. Yelp je već počeo testiranje ove značajke na određenim tržištima, tačnije u Sacramento. Nakon što je nekoliko Yelp korisnika primjetilo da poslovi slični Groupon-u skakuću po Yelp.com, tvrtkin menadžer je potvrdio,

Da, u fazi smo testiranja i želimo da vidimo kakve ćemo odgovore generirati.

Poslovi/ponude se prikazuju samo odabranim korisnicima na desnoj strani početne stranice. To su vremenski ograničene ponude, a korisnici koji su ih probali kažu da djeluju poput Groupon-a. Uglavnom, imate mogućnost da nešto platite po znatno nižoj cijeni kod lokalnog prodavača.

Groupon nudi nešto sasvim slično, kao i LivingSocial, tako da ovaj potez okreće Yelp protiv ove dvije relativno nove tvrtke. Yelp ima izrazitu prednost u ovoj borbi, postoji duže i ima veću bazu korisnika.

Tvrtku Yelp su prije šest godina osnovali dva bivša PayPal zaposlenika. Krajem prošle godine, kružile su glasine o Google-ovoj ponudi od 500 milijuna dolara za kupovinu tvrtke.

Yelp je također napravio nekoliko dobrih poteza u zadnje vrijeme sa integracijama, novim značajkama i partnerstvima. Na primjer, od prošlog mjeseca Yelp dozvoljava svojim korisnicima da na sajtu rezervišu mjesta u restoranu preko pametne OpenTable integracije. Yelp je popularni izvor za lokalna poduzeća a nedavno je dodao “socijalnu checkin metriku” u svoja poslovna izvješća.