ZyngaLog Jedna od najuzbudljivijih stvari koje se mogu zapaziti ovih dana jesu procene Zynga prihoda od strane različitih grupa. Sada kada smo prešli više od pola puta u 2010 godini, većina se slaže da je Zynga imala oko 300 miliona dolara prihoda u 2009 godini. Ali, prema nekim procenama 2010 godina će tu brojku višestruko nadmašiti.

New York Times je juče objavio podatke Inside Network-a, servisa koji prati Facebook i društvene igre, navodeći da je Zynga na korak da ostvari 835 miliona dolara prihoda za ovu godinu. To je ogromna cifra koja na žalost Zynga nije istinita. NYT je zapravo objavio podatke koji se odnose na prihod tržišta društvenih igara u celini za 2010 godinu, navodi Inside Network.

Pre dve nedelje, procurila je informacija da je Google tajno investirao preko 100 miliona dolara u Zynga. Tada su izvori informacije naveli da će prihodi Zynga-e za prvu polovinu 2010 godine biti neverovatnih 350 miliona dolara. Dakle, ako su imali 350 miliona dolara prihoda u prvoj polovini ove godine, to znaći da se očekuje oko 700 miliona dolara prihoda za celu 2010 godinu što onda i nije tako daleko od podatka koji je objavio NYT. Brojka od 700 miliona je zaista neverovatna. Ali to svakako dokazuje da Zynga raste i da će u godinama koje dolaze zarađivati sve više novca.

Direktor Lightspeed Venture Partners Jeremy Liew početkom godine je izneo svoja predviđanja vezana za Zynga prihode. Tada je Liew je procenio da su Zynga prihodi 240 miliona dolara, od početka godine pa do meseca maja, što znači da bi cifra koja se odnosi na celu godinu bila nešto viša od 500 miliona dolara.

I BusinessWeek je u aprilu mesece procenio da će Zynga prihodi biti 450 miliona dolara u 2010 godini.

Pre dve nedelje, Zynga je projektovala svoju strategiju prihoda za 2011 godinu i to od najmanje milijardu dolara. Još uvek nema zvaničnih brojki koje se tiču 2010 godine tako da će se ova nagađanja verovatno nastaviti dok se to ne desi.