buy-now_2_blue2_s U kojoj god industriji da se nalazite “ispričajte svoju priču online” jer kupci i mušterije žele da znaju ko ste vi …

Ovdje je 10 najvažnijih stvari koje vaši cjenjeni kupci žele da znaju.  

Zašto je vaš posao jedinstven
Potrebno je spomenuti svoju stručnost, iskustvo i sve jedinstvene značajke i pojedinosti koje bi vas mogle odvojiti od drugih. Trebate odgovoriti na pitanja: Što je jedinstveno u vašem poslovanju? Zašto kupiti od vas? Budite koncizni, ne morate napisati roman.

Jasan smisao onoga što vaša tvrtka nudi
Treba da vam bude prioritet da na početnoj stranici pružiti barem osnovne informacije o svojim proizvodima ili uslugama sa linkovima ka specifičnostima na stranici proizvoda.

Mnoge tvrtke ne žele da pruže previše informacija o svojoj ponudi radi konkurencije dok druge pak postavljaju sve informacije na svoj web sajt. Međutim potrebno je postići ravnotežu u davanju dovoljno informacija potencijalnim kupcima, ni previše ni premalo. Ako nemaju informacije, kupci će preći kod konkurenta. Ako imaju previše informacija, dešava se da tvrtka izgubi kontakt i povratnu reakciju na svoju ponudu, što je jednako loše.

Kontakt informacije, uključujući telefonski broj i fizičku adresu
Brojni su razlozi zašto neka tvrtka ne želi da postavi svoju fizičku adresu. Jedan od razloga je da se mnogi pribojavaju koliko će utjecati na njihovo poslovanje ako navedu svoju stvarnu adresu.

Međutim, ovo je zaista potrebno jer je to jedan jako efikasan način izgradnje vjerodostojnosti i povjerenja sa potrošačima. Prikazivanjem fizičke lokacije čak i da je nitko nikada ne posjeti, stvara osjećaj udobnosti kod kupaca da je vaše poslovanje stvarno i zakonito.

Validacija treće strane
To znači izjave kupaca, liste klijenata, studije slučaja, nagrade i priznanja koje ste dobili, pozitivne vijesti i slično. Potencijalni kupci zaista žele znati sa kime posluju i što dosadašnji klijenti imaju reći o svojim iskustvima. Liste klijenata mogu da odigraju značajnu ulogu posebno ako se na njoj nalaze neka zvučna imena.

Secure Socket Layer (SSL)
SSL enkripcija je sustav koji pomaže u zaštiti privatnosti podataka koji se razmjenjuju između klijenta i web stranice. Ako imate e-commerce sajt koji uzima podatke o kreditnoj kartici, kupci žele biti uvjereni da su njihovi osjetljivi podaci šifrirani. Nabavite SSL ako ga nemate. Kada to učinite, potrudite se da kupci to znaju kao i za svaku drugu zaštitnu mjeru koju poduzmete.

Jednostavnost korištenja i navigacija
Što ljudi ne mogu da pronađu, ne mogu ni da kupe. Vaš sajt treba da bude jednostavan za korištenje i lagan za navigaciju. Kao vlasnici sajtova treba da promatrate promet i način korištenja kako bi prilagodili svoje web stranice na temelju onoga radi čega posjetitelji dolaze.

Jasne smjernice vaših procesa
Neka kupci znaju, korak po korak, važne stvari kao što su: kako da poruče i gdje treba da idu, kao i što činiti ako se nešto neplanirano dogodi u toku porudžbe. Korisnici također žele znati koliki su troškovi dostave i kako se odnosite sa prigovorima i problemima, koji je vaš postupak povrata i da li imate garanciju u obliku povrata novca.

Vaši procesi mogu se opisati na FAQ stranici (često postavljana pitanja) ili na nekoj stranici koju bi nazvali “kako naručiti”. Uključite način na koji klijenti mogu kontaktirati vašu tvrtku za dodatne informacije.

Sposobnost pružanja povratnih informacija
Potaknite povratne informacije o vašim proizvodima i uslugama, vašem procesu naručivanja i svojoj stranici u cjelini, osiguravajući mehanizam za povratne informacije, kroz povratnu formu ili e-mail linkove.

Jasan poziv na akciju
Kupci žele znakove ili gumbe sa kojima bi djelovali, tako da u skladu sa tim morate da obezbjedite gumbe poput “Kupi sada” ili “Prijavite se za naš newsletter” ili “Kliknite ovdje za više informacija.”

Posebne ponude i personalizacije
Personalizirajući prodaju sa posebnom ponudom, poticajem ili kuponom, male tvrtke mogu dobiti odlično oruđe sa kojim mogu da se suprostave svojim većim konkurentima.