fb-q-a21 Facebook se pridružio Yahoo i LinkedIn lansirajući novi Q&A proizvod nazvan Facebook Questions. Iako Q&A format nije ništa novo na Internetu, ipak Facebook-ovih više od 500 miliona korisnika daje zanimljivu konotaciju celom tom prostoru i potencijalno stvara priliku za male firme kao funkcija razvoja.

Facebook Questions su još uvek u beta fazi ali ako ste ih omogućili, možete videti da Facebook želi da budu glavni deo sajta. “Postavite pitanje” je sada funkcija izdavača, što znači da ih je Facebook postavio u istu ravan sa statusom ažuriranja, postavljanjem fotografija i deljenjem linkova.

Funkcija je takođe integrisana na Facebook Pages, gde nova ” Questions ” kartica omogućava korisnicima da postavljaju pitanja direktno na stranicu na koja mogu odgovoriti administratori i fanovi.

Funkcija je slična LinkedIn Answers, gde se dobijaju odgovori na pitanja koja su relevantna za vaše poslovanje i koja mogu biti odličan način za povezivanje sa novim ljudima. Kliknite na “Questions ” link koji se prikazuje na levoj strani navigacije Facebook-a i videćete pitanja vezana za svoje interese, kao i ona pitanja prijatelja i pitanja prijateljeljevih prijatelja.

Da bi na najbolji način iskoristili ovu novu funkciju, trebali bi da svoju listu interesovanja koja je u vašem ličnom profilu uskladite sa svojim poslovanjem.