investopedia Online marketing kompanija ValueClick kupuje web sajt koji se bavi finansijskim informacijama i edukacijom, Investopedia, od Forbes-a za oko 42 miliona dolara u gotovini.

Razlozi za kupovinu su: sadržaj, saobraćaj, odnosi sa oglašivačima i njihov tim, navode iz ValueClick-a, sajt je ponuđen na prodaju još u junu.

Osnovan 1999 godine, Investopedia posetiocima pruža rečnik finansijskih termina, novinske članke, tutorijale i alate za edukaciju, kao što su virtuelni simulatori trgovine i materijal za pripremu ispita.

Forbes je kupio Investopedia za nepoznatu sumu novca 2007 godine.

Sajt je navodno napravio skoro 30.000 raznoraznog sadržaja koji ima veze sa finansijama i razvio dodatnih 7.000 koji se odnosi na godišnji nivo. Investopedia navodi da generiše većinu svog saobraćaja organski i monetarizuje na način da prikazuje oglase preko svoje direktne prodaje po modelu cena po prikazu.

Sajt ima 2,2 miliona jedinstvenih posetilaca mesečno u SAD, prema podacima comScore-a, i ima oko 3,1 miliona newsletter-a kao i 1,7 miliona e-mail pretplatnika.

Investopedia-in menadžment tim i ostali zaposleni će biti zadržani u ValueClick-u a kompanija očekuje da će generisati oko 10 miliona dolara prihoda do kraja ove godine.