Nije tajna da Google u poslednje vreme pokazuje veliki interes za igrice. Kompanija je izvestila da je investirala u Zynga, koja je odgovorna za igre kao što su FarmVille i Mafia Wars. Google je kupio još jednu kompaniju koja se bavi društvenim igrama, Slide kao i Jambool koja je kreator platforme za društveno plaćanje Social Gold.

Sada, prema navodima više dobro obaveštenih izvora, Google Ventures je investirao više od 100 miliona dolara u iPhone/iPad proizvođača igrica ngmoco.

ngmoco

Važno je napomenuti da je Google Ventures odvojen od same kompanije Google. Ali, kao što je Eric Schmidt, direktor Google-a, rekao:

Kompanije koje dobiju sredstva od Google Ventures-a imati će 20.000 Googlera na raspolaganju da im pomogne. Zato se nemojte iznenaditi ako vas u skorije vreme zapljusne obilje Android igrica iz ngmoco.

Ostale kompanije u koje je Google Ventures investirao uključuju: dimab, Corduro, English Central, iPierian, Miso, OpenCandy, Pixazza, Recorded Future, SCVNGR, Silver Spring Networks, VigLink i V-Vehicle.

Čak i ako Google nema nameru da učini bilo šta sa bilo kojim od ovih investicija, strateški, to ipak pruža prilično dobru sliku o stvarima za koje Google smatra da će biti uspešne a takođe pruža uvid u neke od stvari o kojima kompanija Google razmišlja interno.