hootsuite-freemium HootSuite se upravo pridružio sajtovima kao što su Flickr, Vimeo i Pandora, predstavio je svoj Freemium poslovni model koji je skrojen i prilagođen za sve vrste korisnika.

Od danas, svi novi korisnici će morati da izaberu plan prilikom prijave. Sledeće nedelje će svi aktuelni korisnici takođe morati da pređu na jedan od novih paketa.

Svi korisnici će (osim Enterprise korisnika) besplatno dobiti 30-dnevnu mogućnost da probaju uslugu Pro Plans, koja nudi premium funkcije poput ad-free UI, poboljšanu statistiku, više RSS fidova, socijalne mreže i članove tima. Statistički paketi uključuju dodatne alatke za izveštavanje kao što je Google Analitics integracija i funkcija prilagođeni URL. A najviši nivo usluga korisnicima daje mogućnost da dodaju prilagođene skraćene web adrese sa Ow.ly Pro.

Raspon cena za Pro Plans kreće se od 5 dolara do 100 dolara mesečno i namenjeni su naprednim korisnicima, mala i srednja preduzeća, manje agencije i drugi koji imaju veliki broj socijal medijskih korisnicika i kojima je potrebna kontrolu i analiza potreba za njihove online aktivnosti.

Kompanijin Enterprise Paket košta 1.500 dolara mesečno ili 2.000 dolara mesečno, u zavisnosti da li želite da koristite uslugu skraćenja URL. Ovaj paket je deluxe i obuhvata monitoring geo-segmentirane društvene mreže, potpuno funkcionalni analitički paket, Zendesk integraciju, HootSuite University” trening i mnogo više.

Međutim, HootSuite navodi da će i dalje držati besplatnu verziju svojih usluga dostupnu svim korisnicima, na osnovu anketa koje je sprovela kompanija predviđa da će oko 95% njenih korisnika koristiti besplatnu opciju.